16 Appartementen, Hoornse Brug Fase II, Hoorn

In de jaren vijftig werd de Technische School Hoorn gebouwd. De architectuurstijl werd destijds het ‘Nieuwe Bouwen’ genoemd, ook wel aangeduid als de ‘Nieuwe Zakelijkheid’ of het ‘Functionalisme’. Het huidige gebouw bestaat uit een hoofdgebouw en praktijkgebouw waarvan het dak een zaagtandvorm heeft. In 2002 besloot de gemeente Hoorn, beide gebouwen op de monumentenlijst te plaatsen.

In 2009 hebben wij de installaties ontworpen voor de eerste fase van de Hoornse Brug. Hierbij werd het hoofdgebouw van de school gehandhaafd en het zaagtandgebouw gerenoveerd. Het plan werd uitgebreid met twee appartementen blokken en een parkeergarage. De uitdaging lag vooral bij de renovatie van het zaagtandgebouw. Het is een wijkcentrum geworden waarin allerlei functies (kinderdagverblijf, muziekruimte, cursusruimte, keuken en kantoren) zijn ondergebracht. De monumentale schil van het gebouw is volledig gehandhaafd.

In 2011 zijn we gestart met de tweede fase van het project. Het betreft de nieuwbouw van het laatste appartementenblok. De architect heeft zich bij het ontwerp laten inspireren door de aantrekkelijke elementen van de omgeving en de architectuur van de naast gelegen Technische School.

Voor dit project deed Bantaskine het totale installatie advies.

Opdrachtgever..
Architect..
Constructeur..
Intermaris Projecten te Hoorn
KOW te Den Haag
Constructiebureau Tentij te Heemskerk
 
© Bantaskine 2007-2018